14. března 2019

Seminář Příběhy domů 2019

Čtvrtý ročník semináře pořádaný sdružením Ekodům zprostředkovává setkání mezi lidmi, kteří mají zájem o domy z přírodních a ekologických materiálů. Uskuteční se ve dnech 5. - 7. 4. 2019. Letošní ročník je zaměřen na téma stavebnictví a klimatické změny. Jde o jedinečnou příležitost setkání s českými slovenskými špičkami v oboru, například Alešem Brotánkem, Bjornem Kierulfem, Janem Mártonem, Stanislavem Palečkem a dalšími.

Během pátečního večera a soboty uslyšíte několik příběhů domů, které vypráví vždy architekt a jeho obyvatelé společně. Získáte tak ucelenější informace z více úhlů pohledu. Kromě ekologického bydlení se budeme zabývat aktuálními trendy, například zpětným využitím vody v domě, zahradami, přehříváním staveb nebo kořenovými čistírnami. Dozvíte se také o principech a příkladech použití systému slaměných panelů Ecococon. Doplněním budou praktické informace o aktuálních dotačních titulech pro rodinné domy.

V neděli pojedeme na několik exkurzních okruhů po realizovaných a zabydlených stavbách. Budete mít možnost popovídat si s majiteli o reálných zkušenostech se stavbou i bydlením a slyšet komentář architekta. Exkurzi oceníte zejména v případě, pokud uvažujete o vlastní stavbě, nebo si na přírodní materiály chcete osobně sáhnout.

Důležité informace a možnost přihlášení naleznete zde: https://www.pribehydomu.cz/

Stále přibývající informace o semináři jsou na facebooku: https://www.facebook.com/events/739528593077313/

Pribehy domu 2019_plakat mailovy

Přihlaste se k odběru newsletteru

Naši členové
  • LUCERN dřevostavby s.r.o.
  • Akad. arch. Aleš Brotánek - Abatelier
  • ATELIÉR ELAM - Ing.arch. Mojmír Hudec